De Opera Quiz

tichting Haagse Passie organiseert op vrijdagavond 4 juli een operaquiz in Theater de Regentes in Den Haag. Tussen de vragen door klinken kleine stukjes opera. De avond wordt afgesloten met de mini-opera The Telephone van Menotti.

Opera Quizz is bedoeld als uitdaging voor iedereen die van opera houdt en leuke kennismaking voor iedereen die van opera wil houden. Operakenner Gerard Legeland treedt op als quizmaster en leidt de deelnemers langs de ins en outs van opera, tot aan de vooroordelen over de kunstvorm toe.

De Nederlandse sopraan Merel van Geest en de Canadese bariton Mark Gough voeren tussen de vragen door fragmenten uit opera’s op en zingen aan het einde van de avond samen The Telephone van Menotti, een opera van twintig minuten over Ben en Lucy, die de nodige communicatieproblemen hebben… Wim Voogd begeleidt op de piano.

Na afloop van de avond is er een nazit en hebben de quizdeelnemers de kans om na te praten met de artiesten.

Opera Quizz wordt georganiseerd door Stichting Haagse Passie, een initiatief van Merel van Geest, wier passie het is een brede doelgroep vertrouwd te maken met klassieke muziek en opera. De avond begint om 20.00 uur. Kaarten kosten 15 euro en zijn te bestellen via www.haagsepassie.nl.